LA MATA DE JONC

LA MATA DE JONC
Cor d’homes-Polifonia tadicional
LA MATA DE JONC és un grup de polifonia tradicional format per sis veus masculines de cantadors catalans decidits a abordar un repertori representatiu dels països catalans i també d’altres zones properes, sempre en l’àmbit pirinenc-mediterrani.
LA MATA DE JONC pren els seus models de l’àrea mediterrània en general i més concretament de la polifonia occitana. Aconsegueix així, una proposta musical innovadora i a la vegada respectuosa amb la tradició que obre un camí en aquest camp poc concorregut per les noves generacions de músics i cantaires en general a Catalunya
LA MATA DE JONC fa el seu primer concert al Monestir de Santa Maria de Lluçà, el Diumenge de Pasqua, dia 23 de març de 2008.

Els precedents del grup cal buscar-los en la practica iniciada per Ramon Manent des de l’any 1999 en el Cor de l’Aula de Música Tradicional i Popular i com a professor de Cançó i Polifonia en aquest centre des de mitjans dels 90. També en la seva experiència professional en el grups Oreig de Mar de L’Escala, Bitayna, El Tamborí, Els Tranquils i Els Tres de Xauxa.
També en els coneixements musicals i experiència professional de Robert Pellicer (Trifolium, La Selva BigBand i Els Tres) i David de la Higuera (Cel Rogent i Els Tres de Xauxa)
Components:
Albert Portas, Andreu Vall, Pol Aumedes, David de la Higuera,
Eduard Brufau i Ramon Manent.

Discografia :
LA MATA DE JONC. Afònix. 2009
CANTS A TENORA. DiscMedi. 2012

Espectacles:
·         CANTS A L’AIRE. Concert a capel·la de polifonia tradicional.
·         CANTS A TENORA. Concert amb amplificació  amb Jordi Molina(Tenora i efectes) i Enric Canada (percussió)

Informació i contactes
Ramon Manent i Folch
Tel 629 38 41 62
Correu electrònic: ramonmanent@gmail.com